Bramborové knedlíky plněné tofu

Při práci na zahradě vyhládne, to zná každý, kdo zahradničí. A podle mě není nic lepšího, než si připravit jídlo, do kterého zakomponujete vlastní výpěstky. V tomto případě listový špenát. Ukážu vám, jak si připravit bramborové knedlíky plněné uzeným tofu a listovým špenátem. A servírované na dušeném zelí a posypané smaženou červenou cibulkou.

Podle slůvka tofu jste možná usoudili, že se jedná o recept vegetariánský. Ano, jedná. Vyzkoušejte ho a sami se přesvědčíte, že s tradičními knedlíky plněnými uzeným masem si v ničem nezadá. Ani příprava není náročnější, zabere i srovnatelně času. Jediné, co je třeba udělat s předstihem, je uvařit brambory ve slupce. I do mých bramborových knedlíků je totiž třeba, abyste těsto vypracovali z brambor vychladlých.

Můj postup? Začínám zelím

Máme domácí kysané, ale když ho koupíte v obchodě, na chuti to výsledku nijak neubere. Pro pětičlennou rodinu (tři děti) použiji přibližně půl kilogramu bez láku. Podusím je s kmínem na smažené cibulce, přidám trochu cukru, špetku soli… a za dvacet minut mám hotovo.

Druhý krok. Připravte náplň do knedlíků. Nastrouhejte na hrubo dvě balení uzeného tofu, osmahněte ho na oleji s nadrobno pokrájenou menší cibulí, nakonec přidejte listový špenát. Pokud nemáte vlastní ze zahrádky, dejte kupovaný, klidně i mražený. Hotovo? Nechte směs odpočinout a vychladnout.

Nakonec se dejte do knedlíků

Osm vařených středně velkých brambor nastrouhejte na hrubo, přidejte 200 g hrubé mouky a 100 g krupičky, vyklepněte jedno vejce, osolte a vypracujte těsto. Malé upozornění. Jakmile brambory osolíte, pracujte rychle. Pokud necháte těsto odpočívat, bude mít tendenci roztékat se. Knedlíky z něj půjdou jen těžko.

Další postup už je jednoduchý. Těsto vyválejte nebo z něj rovnou odebírejte kousky, ze kterých vytvářejte placičky, do kterých zabalte vždy tak jednu dvě polévkové lžíce tofu směsi.

Hotové knedlíky vložte do vařící osolené vody. Vařte je do vyplavání a servírujte, Úprava na talíři je zřejmá z fotky – na dušené zelí pokládám knedlíky překrojené napůl, červená cibulka je pro barvu, kdyby bylo zelí dole červené, dal bych nahoru cibulku bílou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *